Masterclass Interieurfotografie + Fotobewerking

120804_1, interieur fotografie, theo koeten workshops, house of kiki

donderdag  10.00 – 16.00 uur
(max. 7 cursisten) inclusief lunch
(nog een beperkt aantal plaatsen)

planning & prijs: klik hier en op afspraak

In deze workshop komt o.a. het volgende aan de orde:

  • camera-instellingen (a, s, m, of p)
  • statiefgebruik / compositie
  • wanneer flitser gebruiken en hoe je dat moet doen
  • diafragma/sluitertijd
  • hoe ga je om met moeilijke lichtsituaties / tegenlicht /glimmende vloeren
  • kleurbalans
  • licht meten/grijskaart
  • praktijkoefeningen
  • adviseren hoe je je opnamen makkelijk nabewerkt

Verder:
Een plan van aanpak, hoe breng je de woning in beeld, praktische instellingen op de camera en het herkennen/oplossen van lastig licht situaties en het gebruik van groothoek objectieven en flitsers en filters.

Tijdens het praktische gedeelte kan je alvast foto’s maken voor je portfolio want er wordt gebruik gemaakt van een mooie oefenruimte met professionele interieurs.

Fotobewerking Woningfotografie:
bewerking fotobestanden met Lightroom
10.00 – 15.30, maximaal 3 cursisten € 249 (€ 299 minus € 50 korting) op afspraak

110528_0314, interieur fotografie, theo koeten workshops, house of kiki110528_0276, interieur fotografie, theo koeten workshops, house of kiki110528_0283

Na de masterclass(ontwikkeld in samenwerking met House of KIKI) voel je je zekerder tijdens het fotograferen en kom je met goede opnamen thuis die geschikt zijn voor een verkoopbrochure of internet.
Maximaal 6 deelnemers, zodat jouw vragen alle aandacht krijgen. Je leert sneller, je leert meer en je kunt het geleerde na afloop van de cursus zelfstandig toepassen. Voor dat resultaat moet je elders twee cursussen volgen.

Wat voor camera, lens en statief kan je gebruiken?

In bovenstaande video zie hoe Rick Rijshouwer met woningfotografie werkzaam is. Rick volgde bij mij de Masterclass, Lightroom en cursussen op maat over flitsen, compositie etc.

Door het gebruiken van Lightroom (behandeld in een vervolgcursus) heb je het nabewerken en het op orde houden van je fotoverzameling makkelijk geregeld.

In onderstaande video wordt het verschil tussen Photoshop uitgelegd en Lightroom. Lightroom is essentieel voor het bewerken van je fotobestanden terwijl Photoshop voor meer specialere bewerkingen nodig is. Voor interieur fotografie heb je dikwijls aan Lightroom voldoende.

Wat vonden cursisten van de cursussen? Lees de ervaringen Bekijk de before and after pagina voor Photoshop en Lightroom technieken die aan bod komen in de cursus.